08-10-2016: Wandeling Kluisbos

 

 

 

Beagle-Ronde van Vlaanderen

 

 

Aantal honden:                    32 beagles

 

Aantal wandelaars:             50

 

 

 

 

Op een zeer zomers aanvoelende 8ste oktober doopten wij de Kluisberg om tot de Beagleberg. De Vlaamse Ardennen zijn het walhalla voor wielertoeristen maar dat wil niet zeggen dat het niet mogelijk is om er ook heel mooie wandelingen te maken.

 

Aan de start van de wandeling werd het direct duidelijk dat het vooral een fietsstreek is want we wandelden recht een cyclocross binnen. De vele toeschouwers konden de extra attractie van de passerende beaglebende wel appreciëren. Wat dieper in het Kluisbos keerde de rust weer en konden onze beagles volop hun gangen gaan.

 

Wat verder op onze tocht verruilden we de bospaden voor veldweggetjes waar we ten volle konden genieten van de uitgestrekte en glooiende landschappen. Onze beagletjes hadden geen tijd om te genieten van het prachtige uitzicht want die liepen, zoals gewoonlijk, met de neusjes in de grond. De hoofdjes gingen wel even met z’n allen de lucht in toen een paard met kar ons passeerde. Een idyllisch plaatje… 

 

Het laatste stuk van de wandeling liep opnieuw door het Kluisbos waar we nog even halt hielden aan de Liefdesbron, die nog wat verfrissing bood aan de dorstige beagles.

Na de wandeling werden wij met hondjes zeer hartelijk ontvangen in het Boswachtershuisje, waar we zowaar nog van een zonnig terrasje konden genieten.  

 

Weer een geslaagde editie dus! En de volgende wandeling volgt deze keer al snel op zondag 27 november.

 

Tot dan! 

 

 

 
Foto's