21-11-2015: Wandeling Gerhagen

 

 

 

Aantal honden:         17 Beagles
                                  
Aantal wandelaars:  19

 

Voor de laatste wandeling van 2015 kozen wij voor het stiltegebied Gerhagen in Tessenderlo.

 

De website van Gerhagen omschrijft een stiltegebied als volgt:
“Stiltegebieden zijn unieke gebieden waar er nog plaats is voor stilte, waarbij stilte niet gelijk staat aan een totale afwezigheid van geluid, maar wel overeenkomt met zo min mogelijk verstorende geluiden, die niet in het gebied passen.”

 

Eens wij neerstreken was er zeker geen sprake meer van ‘een totale afwezigheid van geluid’. Maar voor een beagle-eigenaar is het enthousiast terugroepen van beagles een volstrekt ‘natuurlijk geluid’. Gerhagen was op 21 november dus iets minder stil dan anders, maar daarom zeker niet minder mooi.

 

De wandeling kronkelde langs prachtige bospaden, af en toe onderbroken door een weidelandschap. Sociaal als onze beagletjes zijn, waren er enkele die ook de koeien in de wei wilden gaan begroeten. Verder werd er weer druk gespeeld en gelopen en alle paden werden door menig beagleneus onderzocht. Blijkbaar zijn er enkele beagles die een beetje verlegen zijn en liever niet voor de foto poseren. Want net zoals vorige keer, was ook nu de groepsfoto voor paar beagles het ideale moment om de benen te nemen. Met een beetje geduld zijn baasjes en beagles gelukkig weer herenigd.

 

Terwijl de hondjes braaf in de auto lagen te dromen van alweer een volgende wandeling, hebben de baasjes nog even gezellig kunnen napraten in Taverne De Scoete,

 

Met deze wandeling sluiten wij een succesvol wandeljaar af.

Bedankt aan alle deelnemers!

 

Wij hopen ook op onze wandelingen in 2016 weer veel enthousiaste beagles met hun al even enthousiaste baasjes te kunnen verwelkomen!

 

Tot dan! 

 

 
Foto's