13-02-2016: Wandeling Kasteel van Horst

 

 

Aantal honden                  30 beagles
                                               1 basset hound
Totaal:                                  31 honden

 

Aantal wandelaars:             38

 

 

 

 

 

Om ons wandeljaar goed te starten kozen we op onze eerste wandeling voor het mooie wandelgebied rond het Kasteel van Horst. Dit kasteel vormt het decor voor de avonturen van stripheld de Rode Ridder. En ook onze wandeling had een avontuurlijk karakter. Door het aanhoudend regenweer waren vele paden heel slijk en was het soms een hele kunst om recht te blijven op het glibberig wegdek. Onze viervoeters hadden hier veel minder last van en groeide zeer snel uit van een driekleurige bende tot één kleur: modderbruin! 

 

Het parcours liep over bospaden en door mooie glooiende akkers waar de soms gure wind goed voelbaar was. De hondjes konden hun hartje weer ophalen en hadden het druk met alle geurtjes in zich op te nemen. Tussendoor werd er ook gezellig samen gespeeld.

 

Onze meute bestond toch weer uit een 30-tal hounds. En we waren ook heel blij dat we naast al onze beagles ook 1 andere hound mochten verwelkomen, een basset die vrolijk meewandelde tussen al zijn ‘neefjes’.

 

De enige spelbreker was het weer. De koude temperaturen pasten in het winters karakter van de wandeling maar de regen maakte het na enkele uren wandelen wat onaangenaam. Iedereen was dan ook blij om op de parking te arriveren. Een beperkt groepje ging nog even opwarmen in het Mooi Alternatief waar we gastvrij ontvangen werden.

 

Bedankt alweer aan alle deelnemers die ondanks het weer hun goed humeur niet verloren!

 

De volgende afspraak is op zaterdag 9 april in Cadzand voor onze strandwandeling, hopelijk met bijpassend weer!

 

Tot dan!     

 

 

 

 
Foto's