25-04-2015: Zeewandeling Cadzand

 

Beagle & Hound invasie in Cadzand 

 

Aantal honden:         34 Beagles
                                   7 Basset Artésien Normands 
                                   4 Basset Hounds
           
Totaal:           45 honden


Aantal wandelaars:
  62

 


Alhoewel ons klein landje voldoende mooie wandelplekjes heeft, trokken we voor de lentewandeling naar onze Noorderburen. De Nederlandse kust leent zich net iets beter om mooie lange strandwandelingen te doen en ze zijn er ook erg hondvriendelijk.

 

 

Het weer had niet beter kunnen zijn als we het zelf hadden mogen kiezen! De voorspellingen waren niet al te rooskleurig waardoor we het strand bijna uitsluitend voor ons hadden en buiten aan de start hebben we tijdens de wandeling geen druppel gezien. Op de terugweg werden we zelfs getrakteerd op een stralende zon aan een helblauwe hemel.

 

Met een meute van 45 honden kon je al echt van een invasie spreken. Het was dan ook een indrukwekkend zicht om heel de groep over het strand te zien lopen. De hondjes deden waar ze goed in zijn, staartjes in de lucht en volle vaart over het strand rennen. Er werd gespeeld, geblaft, door de zee gehuppeld, kortom ze hebben zich goed geamuseerd!  

 

De baasjes hadden het druk met luidkeels op hun honden te roepen. Met ongeveer 45 tricoloortjes was het soms even zoeken vooraleer je je eigen hondje weer gevonden had. En je kan je al inbeelden dat een achtervolging met soortgenootjes soms veel interessanter was dan naar het baasje terug te keren. Maar tussendoor was er voor de baasjes ook tijd om leuke ervaringen en anekdotes over hun honden uit te wisselen.

 

Halverwege de wandeling was er een welkome rust- en drinkpauze in strandpaviljoen De Boekanier, waarna we onder een aangenaam zonnetje weer terug wandelden.

 

Het is leuk om te zien dat we bij onze 3de editie al enkele ‘vaste klanten’ hebben, maar dat we ook elke keer weer enkele nieuwe gezichten mogen verwelkomen!

 

Bedankt aan alle wandelaars voor de fijne dag!


Ook bedankt aan onze sponsor Versele-Laga voor de goodiebag en aan strandpaviljoen De Boekanier voor de gastvrije ontvangst!

 

Volgende afspraak is op zaterdag 5 september, meer info volgt later!

 

Hopelijk tot dan!    

 
 
 

 

 
Foto's